Bewoonster Lishof exposeert met haar eigen kunst

Oostzaanse creatieve duizendpoot

Van 28 augustus tot 01 oktober 2019 zal Thirza de Jong, bewoonster in Evean Lishof, exposeren in het Atrium van de Kunstgreep. Er is al eerder werk van Thirza te zien geweest maar toen als onderdeel van een  andere expositie. Vol trots zal zij nu alleen haar eigen werk aan u tonen, in de Piet Boon Kast.

De 43 jarige Oostzaanse Thirza is een creatieve duizendpoot; tekenen, schilderen, aquarelleren, speksteen snijden, keramieken en klarinet spelen. Als kind tekende Thirza al graag, zelfs in haar schoolschriften stonden overal tekeningen. Bij haar thuis heeft zij leren aquarelleren waarna ze ook ging schilderen op doek.

Wanneer Thirza voor langere tijd opgenomen wordt in het ziekenhuis, neemt zij altijd een schetsboek mee, soms verwerkt zij de gemaakte schetsen in een schilderij. Thirza werkt graag met sprekende kleuren en thema’s als; geloof, muziek en natuur. Een werkstuk kan een diepere betekenis hebben met 2 kanten, blijdschap en droefheid zijn dan bijvoorbeeld in een werkstuk te zien, net hoe je het bekijkt.

Thirza vindt het fijn om creatief bezig te zijn: “Het is erg leuk om af en toe iets nieuws te proberen maar ook is het fijn om je emotie kwijt te kunnen in datgene wat je maakt”.

De emotie is vaak af te lezen aan de kleuren, lijnen en de figuren die je ziet. Ook bij muziek bepaalt de emotie de klank. "Een vrolijk stuk kan droevig klinken, wanneer je je somber voelt en een somber stuk kan vrolijk klinken, wanneer je blij bent", merkt Thirza op.

Bent u benieuwd naar het werk van Thirza de Jong? Dan bent u natuurlijk van harte uitgenodigd om dit te komen bekijken.