Thuisbegeleiding

Samen helpen wij u vooruit

Introductie

Soms zit het allemaal even niet mee en maakt u een moeilijke tijd door. Problemen stapelen zich op en u ziet geen oplossing meer. Dan is het fijn als u steun krijgt uit uw omgeving. Is hulp van mantelzorgers niet voldoende of niet mogelijk? Wij bieden u thuisbegeleiding, waarmee u weer grip krijgt op uw leven.

Voor wie is thuisbegeleiding?

Thuisbegeleiding is voor er mensen met sociale en/of psychische problemen, een psychiatrische aandoening, voor mensen met langdurig psychische problemen of een langdurige psychiatrische aandoening, zoals een depressie. Thuisbegeleiding is er ook voor mensen met een verstandelijke beperking, cognitieve achteruitgang, mensen met problemen na een ingrijpende gebeurtenis of bij een combinatie van deze problemen.

Wat doet de thuisbegeleider?

De thuisbegeleider komt bij u thuis en praat met u over de situatie. Waar heeft u praktische ondersteuning bij nodig? Met elkaar pakken we deze problemen stapsgewijs aan. We maken realistische doelen waar dan onder begeleiding aan gewerkt word. De thuisbegeleider werkt samen met andere behandelaren, zoals uw huisarts, maatschappelijk werk, de geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg. Samen kijken we naar mogelijkheden en eventuele veranderingen die nodig zijn. Samen helpen we u vooruit.

Wat mag u verwachten van de thuisbegeleider?

Thuisbegeleider helpt u om weer structuur te krijgen in uw leven, waardoor u uiteindelijk zelf de draad weer kunt oppakken. Ook leert u manieren om beter om te gaan met een moeilijke situatie, zoals na een scheiding, bij ziekte, cognitieve achteruitgang of werkloosheid. De thuisbegeleider helpt u zo nodig met bijvoorbeeld het doen van uw financiële administratie, contact leren leggen met andere mensen of structuur aanbrengen in uw leven. De thuisbegeleider laat zien wat goed gaat en welke dingen beter kunnen. Samen met de thuisbegeleiding werken we aan de doelen in uw leven.

Veelgestelde vragen