Neuroverpleegkundige

‘Kan ik weer goed leren praten?’

Introductie

Heeft u een beroerte (hersenbloeding of CVA) of tijdelijke beroerte (TIA) gehad en ervaart u problemen met praten, met uw geheugen of verandering van gedrag? Onze neuroverpleegkundige weet alles van aandoeningen van de hersenen (neurologische aandoeningen), waaronder beroerte. De gespecialiseerd verpleegkundige helpt u met advies, informatie en ondersteuning

Wat doet de neuroverpleegkundige

De gespecialiseerd verpleegkundige helpt u bij vragen over hersenaandoeningen en de gevolgen daarvan, zoals leefgewoonten, het gebruik van medicijnen en hulp aannemen van anderen. Bij een beroerte helpt de gespecialiseerd verpleegkundige bijvoorbeeld bij  vragen over bewegen met een verlamming, verandering in gedrag, problemen met de spraak en mogelijke aanpassingen in huis. De gespecialiseerd verpleegkundige staat voor u klaar om samen met u te kijken naar zorg en behandeling.

CVA zorgpad
Om een goed inzicht te geven in het CVA nazorgtraject is het mogelijk onderstaande film te bekijken. Hierin worden de verschillende fasen na opname in het ziekenhuis duidelijk uitgelegd.

Veelgestelde vragen