Wond Expertisecentrum

Alle specialistische kennis in huis voor de beste behandeling
Wond Expertisecentrum

Wond Expertisecentrum

Introductie

De behandeling van een wond vraagt soms om specifieke kennis en zorg. In het Wond Expertisecentrum (WEC) in Koog aan de Zaan is alle specialistische kennis over wondzorg in huis. U kunt er onder meer terecht voor behandeling van complexe wonden, zoals een open been, doorligwonden, wonden ontstaan door behandeling van tumoren, chirurgische wonden, brandwonden, vocht in de benen (oedeem), traumawonden en eczeem.

Voor wie is wondzorg bedoeld?

In het Wond Expertisecentrum bieden we behandeling bij een open been (ulcus cruris), doorligwonden (decubitus), een wond ontstaan door operatie, radiotherapie en/of chemotherapie bij kanker, een wond ontstaan door tumorgroei, beschadiging van de huid door warmte, een chemische stof of elektriciteit, brandwonden, een wond aan de voet door diabetes, vocht in de benen (oedeem), trombose, wondroos, huidinfecties veroorzaakt door virussen, bacteriƫn, schimmels en parasieten, en eczeem.

Wat doet het Wond Expertisecentrum?

Samen met u wordt er een behandelplan op maat gemaakt voor de behandeling van uw wond. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van wondzorg. In het Wond Expertisecentrum leveren wondexperts wondzorg van het hoogste niveau. Zij werken nauw samen met uw huisarts, specialisten, verpleeg- en verzorgteams en andere zorgverleners. Het Wond Expertisecentrum werkt volgens de laatste richtlijnen op het gebied van wondzorg. Deze richtlijnen zijn terug te vinden op www.wondenwijzer.nl

Veelgestelde vragen