Persoonsalarm

Thuis en buitenshuis.

Introductie

Stel u valt en bent niet meer in staat de telefoon te bereiken, of stel dat u pijn op de borst krijgt en het is niet mogelijk om zelf 112 te bellen. Dan biedt de alarmknop van Persoonsalarm uitkomst. Dit draadloze alarm kunt u altijd bij u dragen. Hiermee kunt u hulp inschakelen in geval van nood. Dat kan een bekende zijn of in sommige gevallen een zorgprofessional van Evean. Dag en nacht, 24 uur per dag, 7 dagen per week een veilig gevoel. De alarmknop is niet voor dagelijkse zorg bedoeld die u van uw eigen thuiszorgaanbieder ontvangt.

Wat is Persoonsalarm?

Met Persoonsalarm bent u altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. Dag en nacht, vanaf elke plek in uw huis en zelfs ook buitenshuis. We werken hierin samen met Zorgcentrale Noord. Met één druk op de knop heeft u contact met een verpleegkundige van de Zorgcentrale. Als het nodig is, komt er zo snel mogelijk iemand naar u toe. Dat kan een mantelzorger zijn of iemand anders vanuit uw directe omgeving. U kunt kiezen tussen Persoonsalarm Thuis of Persoonsalarm Overal.

Zo werkt Persoonsalarm Thuis

U draagt een alarmknop die niet veel weegt om uw hals of pols en krijgt een alarmeringsapparaat in huis. De alarmknop draagt u altijd, zelfs wanneer u onder de douche gaat. Als u noodhulp nodig heeft, dan drukt u op de knop. De verpleegkundige van de Zorgcentrale vraagt u wat er aan de hand is en kan direct inschatten welke noodhulp u nodig heeft en schakelt deze hulp in.

Zo werkt Persoonsalarm Overal

Gaat u er graag op uit voor een wandeling of boodschap? Dan is Persoonsalarm Overal dé oplossing voor u: een draagbaar alarmapparaat waarmee u overal alarm kunt slaan en om noodhulp kunt vragen. U draagt een klein alarmapparaat om uw hals of pols of bevestigt het apparaatje met een kledingclip. Als u noodhulp nodig heeft, drukt u op de knop van het alarmapparaat. Daarna kunt u via dit apparaatje spreken, net als via een mobiele telefoon. Ook bepaalt het apparaatje uw positie. Uw naaste of de zorgcentrale kan, als u daar toestemming voor hebt gegeven, op de gekoppelde app of website zien waar u bent.

Persoonsalarm aanvragen

Het aanvragen van Persoonsalarm doet u online bij Zorgcentrale Noord. U kiest het soort personenalarmering dat u wilt en of in geval van nood een familielid of bekende wordt ingeschakeld. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor professionele opvolging. De wijkverpleegkundige bepaalt of u hiervoor een medisch noodzakelijke indicatie krijgt. De Zorgcentrale regelt het plaatsen van de apparatuur en een sleutelkluisje. In dit kluisje zit uw huissleutel die nodig is voor onze zorgprofessionals. De code is alleen bij de Zorgcentrale bekend.

Vraag Persoonsalarm aan

Preventief huisbezoek wijkverpleegkundige

Wilt u eerst meer informatie voordat u uw Persoonsalarm kiest? De wijkverpleegkundige komt graag bij u langs om u uitleg te geven. Dat heet een preventief huisbezoek. Tijdens dit bezoek kan de wijkverpleegkundige met u bespreken of personenalarmering iets voor u is en welk Persoonsalarm voor u de beste oplossing is. Het aanvragen van een huisbezoek kunt u doen bij het online bestellen van Persoonsalarm of door contact op te nemen met de klantenservice van Evean.