Persoonsalarm

Thuis en buitenshuis.

Introductie

Het is fijn om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen.
Uw zelfredzaamheid staat daarin centraal. Toch kan er onverwacht iets gebeuren waardoor u snel hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u gevallen bent en u kunt de telefoon niet bereiken. Dan biedt de alarmknop van Persoonsalarm  een uitkomst. Dit draadloze alarm kunt u altijd bij u dragen. Hiermee kunt u hulp inschakelen in geval van nood. Dag en nacht, 24 uur per dag, 7 dagen per week, vanaf elke plek in uw huis en zelfs ook buitenshuis.

Wat is Persoonsalarm?

Met Persoonsalarm bent u altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. Dag en nacht, vanaf elke plek in uw huis en zelfs ook buitenshuis. We werken hierin samen met de zorgcentrale Altide. Met één druk op de knop heeft u contact met de zorgcentrale.
De zorgcentrale beoordeelt wie er het beste naar u toe kan komen. Dat kan iemand uit uw eigen omgeving zijn (familie, naasten, mantelzorger) of een medische hulpdienst.

Sociale Personenalarmering of Professionele Alarmopvolging

Bij Persoonsalarm maken we onderscheid tussen Sociale Personenalarmering en Professionele Alarmopvolging. De Sociale Personenalarmering is voor iedereen beschikbaar en maakt gebruik van contactpersonen uit uw eigen netwerk (bijvoorbeeld familie, naasten, mantelzorger). De zorgcentrale (Altide) regelt het plaatsen van de alarmeringsapparatuur. 

Professionele alarmopvolging is niet voor iedereen beschikbaar. Om in aanmerking te  komen voor alarmopvolging door een zorgprofessional is er een indicatie nodig van de wijkverpleegkundige van Evean. De zorgcentrale (Altide) regelt dan het plaatsen van de apparatuur en een sleutelkluisje. In dit kluisje zit uw huissleutel die nodig is voor onze zorgprofessionals. De code is alleen bij de zorgcentrale bekend. 
Ontvangt u zorg van een andere zorgorganisatie? Dan verwijzen wij u naar de wijkverpleegkundige van de desbetreffende organisatie. Zij stellen de indicatie en dragen zorg voor de Professionele alarmopvolging

Persoonsalarm thuis of overal

Bent u regelmatig alleen thuis? Dan kunt u een alarmknop om uw hals of pols  dragen en krijgt een alarmeringsapparaat in huis.  Als u noodhulp nodig heeft, dan drukt u op de knop. De zorgcentralist vraagt u wat er aan de hand is en kan direct inschatten welke (nood)hulp u nodig heeft en schakelt deze hulp in.

Wanneer u ook buitenshuis hulp wilt kunnen oproepen dan is Persoonsalarm Overal dé oplossing voor u. U draagt een klein alarmapparaat om uw hals of pols of bevestigt het apparaatje met een kledingclip. Als u noodhulp nodig heeft, drukt u op de knop van het alarmapparaat. Daarna kunt u via dit apparaat spreken, net als via een mobiele telefoon. Uw naaste of de zorgcentrale kan op de gekoppelde app of website ook zien waar u bent.

Persoonsalarm aanvragen

U kunt online een Persoonsalarm aanvragen bij de zorgcentrale (Altide). U kiest het soort personenalarmering dat u wilt en wie er in geval van nood wordt ingeschakeld. 

Vraag Persoonsalarm aan