Verzorgd Wonen in Westerwatering, in Zaandam

Met Verzorgd Wonen heeft u uw eigen appartement met voorzieningen, diensten én zorg dichtbij. U woont zelfstandig  in nabijheid van de andere bewoners. Dat geeft een veilig gevoel.
Westerwatering ligt in een groene omgeving in Zaandam, aan het water en midden in de wijk. In de buurt is een overdekt winkelcentrum, tandarts en apotheek. De bushalte is voor de deur.

Wat is Verzorgd Wonen?

U huurt een appartement van Evean in Evean Westerwatering daarnaast kunt u gebruik maken van thuiszorg van Evean.Bij de huur van het appartement zit een basispakket aan diensten. Dit pakket bestaat onder meer uit een aantal warme maaltijden, koffie en thee in het restaurant, ophalen van uw huisvuil, eenvoudige klusjes in huis en korting op activiteiten. Overdag is er een medewerker in huis, dat geeft een veilig gevoel. Zo nodig of indien gewenst, maakt u gebruik van andere diensten tegen betaling. In Westerwatering komt u gemakkelijk in contact met de andere bewoners. Woont u in Westerwatering, dan woont u geheel zelfstandig. Maar niet alleen! Bekijk hier de folder over 'Wonen in Westerwatering'.

Wonen met hulp en ondersteuning

Veel van onze diensten zijn inbegrepen in het basispakket. Het basispakket van Verzorgd Wonen biedt u bijvoorbeeld een aantal warme maaltijden en koffie en thee in het restaurant. Maar ook op de andere dagen bent u natuurlijk welkom in het restaurant. Daarnaast bieden de vele activiteiten voor ieder wat wils, wordt u geholpen met eenvoudige klusjes in huis en wordt uw huisvuil opgehaald. We ondersteunen u natuurlijk graag bij het aanvragen of omzetten van uw personenalarmering. Voor de diensten die niet onderdeel zijn van het basispakket betaalt u apart. Mist u een dienst? Dan gaan wij graag met u in gesprek om te kijken hoe wij dit kunnen organiseren.

Ruimte voor ontmoeting

Zo lang en prettig mogelijk zelfstandig wonen. Dát is het uitgangspunt. Maar soms valt dat niet mee. Alleen moeten eten, minder mobiel zijn, afhankelijk zijn van iemand anders, niet gemakkelijk onder de mensen komen... Wie in Westerwatering woont is nog wél zelfstandig, maar niet alleen. Zo is de maaltijd een belangrijk moment van de dag, want samen kunnen eten biedt een goede gelegenheid om anderen te ontmoeten. Op de begane grond vindt u ons sfeervolle restaurant waar onze kok een smakelijk en afwisselend 3-gangen diner serveert, afgestemd op uw dieet of wensen. Of misschien ontmoet u elkaar bij de leestafel, voorzien van kranten, tijdschriften en spelletjes?

Naast de huurders verwelkomen wij ook gasten uit de nabijgelegen zorgwoningen en de wijk rondom Westerwatering in ons restaurant. Of uw eigen familie en vrienden als u dit wenst.

In Westerwatering zijn ook een kapper, pedicure, fysiotherapeut, ergotherapeut, huisarts, audicien en opticien gevestigd. Daarnaast kunt u ook terecht bij onze dagbesteding.

Lees hier over de ondersteuning die Westerwatering u als (buurt)bewoner kan bieden en over de activiteiten die zoal georganiseerd worden.

De appartementen

Er zijn 69 éénkamerappartementen van 31 m2 en 6 tweekamerappartementen van 49 m2 in Westerwatering. Deze laatste zijn in het bijzonder geschikt voor echtparen.

Ieder appartement heeft een ruime badkamer met douche en toilet en een keukenblok met kookgelegenheid. Vrijwel alle appartementen hebben een balkon. De appartementen zijn drempelloos en uitgerust met een rookmelder. Er is een aansluiting voor tv, internet, telefoon en personenalarmering.

Wilt u een appartement met eigen ogen zien? Dan bent u  iedere donderdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur van harte welkom bij het inloopspreekuur van de woonconsulent in Evean Westerwatering.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een woning in Westerwatering zal uw inkomen getoetst worden om te bepalen of we u het appartement mogen toewijzen.

Heeft u vragen over Verzorgd Wonen, wilt u meer informatie of wilt u graag in een persoonlijk gesprek praten over uw mogelijkheden? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 088 38 33 398. U kunt ook een mail sturen: verzorgdwonen@evean.nl.

Wilt u een appartement huren bij Evean? Schrijf u dan in, via bijgaand inschrijfformulier.

Contact of aanmelden

Heeft u vragen over Verzorgd Wonen, wilt u meer informatie of wilt u graag in een persoonlijk gesprek praten over uw mogelijkheden? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 088 38 33 398. U kunt ook een mail sturen: verzorgdwonen@evean.nl.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor Verzorgd Wonen, dan verzoeken wij u onderstaand inschrijfformulier in te vullen. De woningen worden toegewezen door Evean. Zodra een woning beschikbaar komt en u aan de beurt bent wordt u hierover geïnformeerd.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Verzorgd Wonen en wonen in een verzorgingshuis?

Bij Verzorgd Wonen is er sprake van wat men ‘scheiden van wonen en zorg’ noemt. Dat betekent dat u uw eigen appartement huurt en de zorg hier los van gefinancierd en geregeld wordt. Bij Verzorgd Wonen woont u zelfstandig, maar ontvangt u de zorg die u nodig heeft via de thuiszorg die op afspraak bij u langskomt.

In een verzorgingshuis wordt 24-uurs zorg aangeboden. Hier wonen mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Hoe werkt het precies?

U huurt een appartement bij Evean en ontvangt de thuiszorg als u die nodig heeft.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Verzorgd Wonen is voor ouderen die graag nog zelfstandig willen wonen, maar samen met anderen onder één dak. Uw inkomen zal getoetst worden, om te bepalen of u een woning toegewezen mag worden.

Hoe is de zorg geregeld?

Bij Verzorgd Wonen ontvangt u de zorg die u nodig heeft, en waarvoor u een indicatie heeft ontvangen, via de thuiszorg van Evean. Kiest u voor Verzorgd Wonen, maar ontvangt u thuiszorg van een andere zorgorganisatie? Dan ondersteunen wij u graag bij het maken van de overstap naar thuiszorg van Evean.

Inkomensgrens?

De woningen van Verzorgd Wonen zijn sociale huurwoningen. Dat betekent dat uw inkomen getoetst moet worden, om te bepalen of u een woning toegewezen mag worden. Als u een indicatie heeft voor 10 uur zorg per week, of meer, vervalt de inkomensgrens.

Rondleiding of meer weten?

Wilt u meer informatie over Verzorgd Wonen of in een persoonlijk gesprek bespreken of Verzorgd Wonen ook iets voor u is? Neem dan contact op met onze woonconsulent via 088 38 33 398 of verzorgdwonen@evean.nl.

Ook bent u welkom bij de wekelijks Verzorgd Wonen-inloop. De woonconsulent ontvangt u dan graag voor een informatiegesprek en rondleiding. Aanmelden is niet nodig: welkom!

- Zaandam, Westerwatering, Elsbroekplantsoen 1: iedere donderdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur

- Amsterdam, Korthagenhuis, Amerbos 570: iedere maandagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Wilt u zich inschrijven voor Verzorgd Wonen, dan dient u dit inschrijfformulier  in te vullen. Wanneer deze volledig is ingevuld en we de benoemde documentatie van u hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging van inschrijving. Zodra een woning beschikbaar komt en u aan de beurt bent wordt u hierover geïnformeerd.

Ik wil graag een rondleiding

Voordat u zich wilt inschrijven, wilt u wellicht de ingerichte modelappartementen komen bekijken. Wekelijks kunt u binnenlopen op de Verzorgd Wonen-inloop. De woonconsulent ontvangt u dan graag voor een informatiegesprek en rondleiding. Aanmelden is niet nodig: welkom!

- Zaandam, Westerwatering, Elsbroekplantsoen 1: iedere donderdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur

- Amsterdam, Korthagenhuis, Amerbos 570: iedere maandagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur.

 

Komt dit moment u niet goed uit, dan plannen we graag een ander moment met u in. Neemt u hiervoor contact met ons op via 088-3833398 of verzorgdwonen@evean.nl.

Kan ik hier altijd blijven wonen?

U kunt hier blijven wonen zolang u de zorg die u nodig heeft via de thuiszorg kunt blijven ontvangen.

Ik heb geen thuiszorg nodig; kan ik bij Evean terecht?

Voor Verzorgd Wonen in Westerwatering is het geen vereiste om thuiszorg te hebben. U kunt dus gewoon bij ons terecht.

Informatie- en kostenoverzicht

Voor uitgebreide informatie en kostenoverzicht Amsterdam, Korthagenhuis, klik hier.

Voor uitgebreide informatie en kostenoverzicht Zaandam, Westerwatering, klik hier.