Korthagenhuis

Dagelijks activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt
Korthagenhuis-1
Korthagenhuis
Korthagenhuis
Korthagenhuis
Korthagenhuis-2

Introductie

Korthagenhuis ligt in een rustige buitenwijk in Amsterdam-Noord. Winkelcentrum Boven 't Y is in de buurt. Korthagenhuis biedt verzorging aan ouderen. Ook wonen er mensen die tijdelijk zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een operatie. 

Beschikbaarheid op locatie

In het Korthagenhuis kunnen we momenteel (dd december 2023) per direct nieuwe bewoners met een ZZP 4, ZZP 5 of ZZP 6 indicatie plaatsen.

Indicatie wachttijden

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Hoe en wat: verhuizen naar een Amsterdams verpleeghuis

Aanbod op locatie

Dagelijks worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de bewoners van het Korthagenhuis. Ouderen uit de buurt hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten en maaltijden door middel van een bijdrage. Hierbij kunt u denken aan koffieochtenden, muziekoptredens en  bingo. Daarnaast hebben bewoners de gelegenheid om deel te nemen aan activiteiten zoals de kookclub, bloemschikken en bewegingsactiviteiten.

In het Korthagenhuis is een restaurant, kapsalon, en een pedicure aanwezig. Verder is er een fitnessruimte en een winkel waar bewoners terecht kunnen voor hun dagelijkse eerste levensbehoeften.

Op wekelijkse basis wordt op vrijdagochtend een kerkdienst georganiseerd, en op dinsdagochtend Volendammer visboer langs.

Bewoners krijgen zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Op verwijzing kunnen bewoners terecht bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut,  de psycholoog, de diëtist en geestelijk verzorger.

Kwaliteitsverslag

Wilt u meer weten over:

Aanmelden

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling via het nummer: 088 – 383 37 01. Voor meer informatie kijkt u op deze pagina.

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie.