Help Evean Swaensborch namens familie Fafiani aan een Tovertafel!

Mevrouw Fafiani is een bewoonster van Kleinschalig Wonen in Swaensborch. Voorheen woonde zij met veel plezier in Korthagenhuis, maar kon daar door haar dementie niet langer de zorg ontvangen die zij nodig heeft. Nu zij in Swaensborch woont, wenst de familie voor haar en haar medebewoners een Tovertafel. Dus ging de familie aan de slag en startten een actie op.  

Dochter Joke en schoondochter Corrinne vertellen hierover: “Wij zochten een nieuwe plek voor onze moeder om te wonen, maar een vrouw van 88 nog verhuizen baarde ons zorgen. We kwamen via-via in contact met Swaensborch. Eenmaal verhuisd zagen we onze moeder opleven! Geen verdrietige moeder meer aan de telefoon. In andere locaties hebben we gezien wat een Tovertafel kan betekenen voor PG bewoners. Dit heeft er in geresulteerd dat wij nu een crowdfundingactie zijn gestart.”

De familie Fafiani is ontzettend tevreden met de locatie Swaensborch en wil samen invloed uitoefenen en hiermee zorgen dat er voor de bewoners van Kleinschalig Wonen een Tovertafel komt. Joke, de dochter van mevrouw Fafiani, werkt zelf ook bij Evean. “Het is de bedoeling dat we binnen een jaar genoeg geld inzamelen om de tafel te kunnen kopen en hiermee onze dankbaarheid te laten zien. Bovendien is het zo ontzettend belangrijk om te realiseren dat psychogeriatische cliënten hier veel plezier van kunnen hebben en het invloed heeft op hun kwaliteit van leven! Het leuke is, dat we in korte tijd al een behoorlijk bedrag hebben opgehaald”.

Wat is een Tovertafel?
De Tovertafel is innovatieve zorgtechnologie, waarbij licht effecten en spelen centraal staan. De Tovertafel helpt zorgmedewerkers bij het verbeteren van de kwaliteit van leven voor hun cliënten. De voordelen van een tovertafel:

  • Brengt ouderen met dementie in beweging
  • Verbetert de relatie tussen zorgmedewerkers en bewoners
  • Vergroot het plezier voor zorgmedewerkers, familie en vrienden

Hoe doe je een donatie?
De crowdfundingactie voor de Tovertafel in Swaensborch loopt tot 24 november 2022. Help je ook mee? Doe dan hier een donatie.