Twiskehuis

Het huis van Dien, Stien en vele andere gezellige bewoners

Introductie

Twiskehuis ligt in een rustige wijk in Amsterdam-Noord: Tuindorp Oostzaan. Rondom het gebouw zijn twee prachtige tuinen. Twiskehuis biedt verzorgingshuiszorg en kortdurend verblijf. Ook is er een woongroep voor ouderen met dementie. Daarnaast heeft het Twiskehuis een afdeling Groepsverzorging waar twaalf ouderen wonen met oriëntatie- en geheugenproblemen.

Aanbod op locatie

Dagelijks zijn er activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt. Denk aan bingo, zitdansen en klaverjassen. Ook is er een sjoelclub en kunnen bewoners ontspannen tijdens de filmzondagen. Interesse? Vraag bij de receptie naar het activiteitenaanbod in de locatie. In Twiskehuis vindt u een bibliotheek, restaurant, winkel, kapsalon, opticien, audicien, pedicure/manicure en schoonheidsspecialiste.

Inloop Twiskehuis is een inloop,-informatie-, en ontmoetingscentrum. Onze drempel is laag voor mensen met (beginnende) dementie  of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er worden activiteiten georganiseerd en men kan er terecht voor mantelzorg ondersteuning en lotgenoten contact.

Inloop Twiskehuis

Bewoners krijgen in Twiskehuis zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Bewoners blijven onder behandeling van hun eigen huisarts, specialisten en therapeuten.

Kwaliteitsverslag Evean

Groepsverzorging

Op de afdeling Groepsverzorging in het Twiskehuis wonen 12 ouderen met  oriëntatie- en geheugenproblemen, die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben Zij hebben een eigen appartement (zit/slaapkamer) met eigen badkamer. Er is wel een gezamenlijke huiskamer waar overdag de structuur geleverd wordt. Bij de groepsverzorging worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de persoonlijke interesses en mogelijkheden. Het helpt de cliënt langer zelfstandig in zijn appartement, in het Twiskehuis, te blijven wonen. Voorwaarde voor wonen op deze afdeling is een WLZ indicatie op PG-grondslag, echter zonder BOPZ.

Wilt u meer weten over:

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast op uw gemak een kijkje nemen in onze locatie Twiskehuis? Volg dan de virtuele rondleiding via onderstaande video waarin een Evean collega u meeneemt door Twiskehuis.

Beschikbaarheid op locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Indicatie wachttijden

Voor Eerstelijnsverblijf (laag complex) zijn géén wachttijden van toepassing.

Hoe en wat: verhuizen naar een Amsterdams verpleeghuis

Aanmelden

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie.