Recura Revalidatie

Revalideren op hoog niveau met Evean en Zaans Medisch Centrum

Introductie

Gaat u revalideren, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe heup of na een ziekte? Dan wilt u de beste zorg en behandeling in een prettige omgeving. U wilt weten wat er gaat gebeuren, wie dit gaat doen en waarom wij daar goed in zijn. Bij Recura Revalidatie bent u in goede handen. Recura Revalidatie is een samenwerking tussen Evean en Zaans Medisch Centrum en levert kortdurende revalidatiezorg voor ouderen. Hier komt medische- en revalidatie expertise van ZMC en Evean samen. We staan zeven dagen per week, dag en nacht, voor u klaar. Recura Revalidatie is gevestigd in de zorgboulevard naast het Zaans Medisch Centrum. Na een operatie kunt u hier snel revalideren in een prettige, comfortabele omgeving dichtbij het ziekenhuis.  

Private Dining
In deze tijd met Corona is het gemis van familie en sociale contacten voor revalidanten op Recura ook voelbaar, ondanks dat bezoek op Recura nog altijd dagelijks mogelijk is op de kamer van de revalidant. Uit eten gaan samen met je naaste is heerlijk, maar dat is nu met alle maatregelen al geruime tijd niet mogelijk. Ook het restaurant in Recura is gesloten. Op dit moment is het Private Dining arrangement door de geldende maatregelen helaas niet mogelijk. We hopen dat dit binnenkort weer mogelijk is.

Algemeen geldende afspraken, om zodoende de risico’s op COVID-besmetting van uw naaste en mede-revalidanten zo veel als mogelijk te beperken:

 • Tijdens uw verblijf en/of bezoek binnen Recura draagt u een mondneusmasker dat door Recura aan u verstrekt wordt. Eigen mondmaskers zijn niet toegestaan;
 • U draagt het mondneusmasker altijd binnen Recura, ook als u bv naar het restaurant of naar therapie gaat. Op de kamer van de revalidant of als u heeft plaats genomen in het restaurant mag u uw mondneusmaskeraf zetten.
 • U houdt daar waar mogelijk 1,5 meter afstand tot anderen
 • Hebt u klachten (hoesten, verkoudheid, benauwdheid en/of koorts); blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
 • Als u de afgelopen 14 dagen met een persoon in contact bent geweest die positief is getest op COVID-19 komt u niet op bezoek;

Naar aanleiding van de persconferentie op 18 december jl geldt de volgende bezoekafspraken:

Bezoek op Recura 4:
Aantal bezoekers per dag en bezoektijden

 • Er is een landelijk maximum gesteld aan 2 bezoekers per dag per revalidant, mits deze bezoekers geen coronagerelateerde klachten heeft of in quarantaine behoort te zijn;
 • Bezoekers hebben voor het bezoek aan hun naaste niet al andere bezoeken op dezelfde dag aan anderen afgelegd.
 • Kinderen t/m 12 jaar wordt geadviseerd niet op bezoek te komen bij hun (over)grootvader of -moeder.
 • Bezoektijden zijn dagelijks van 10.30 uur tot 12.00 uur, 13.30-16.30 uur en van 19.00 – 20.00 uur;

Voor bezoek op de Covid afdeling (Recura 5) is er een andere bezoekregeling dan hierboven vermeld, de receptie van Recura kan u daarover nader informeren

 • Revalidanten kunnen buitenom de maaltijden, indien gewenst ook met bezoek tijdens de eerder genoemde bezoektijden , gebruik kunnen maken van het restaurant op de 3e etage.  Voor revalidanten is koffie en thee gratis in het restaurant.
 • Bezoek komt via de ingang van de Zorgboulevard met de trap of de lift naar de 3e etage, waar u wordt ontvangen door een receptioniste van Recura. Daar wordt u gevraagd om uw handen te desinfecteren en ontvangt u een mondneusmasker. Eigen mondmaskers zijn niet toegestaan;
 • We stimuleren een ieder om vooral niet op de kamer te blijven maar bv naar het restaurant te gaan van Recura, of in de nabije omgeving of maak samen een wandeling in de omgeving van Recura. Hierbij dient u dan ook een mondmasker te dragen. Daarbij geldt ook dat u 1,5 meter afstand dienen te houden tot andere personen. U brengt anders niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de andere revalidanten en het personeel;
 • In deze tijden is bezoek natuurlijk extra waardevol. Wel willen we u vragen om bij het plannen van uw bezoek rekening te houden met de momenten waarop wij therapie geven. De therapietijden zijn te vinden op het whiteboard op de kamer van de revalidant of u kunt de receptioniste benaderen om dit na te vragen.

Wanneer er een besmetting optreedt, kan het zijn dat de bezoekregeling wordt aangepast.

Bij calamiteiten en bijzondere familieaangelegenheden kunnen naasten met de directeur of arts maatwerk afspraken maken over uitzonderingen in zowel aantal bezoekers als de bezoektijd.

Restaurant gebruik:
Alle revalidanten van Recura 4 gaan 3x daags; voor het ontbijt, de lunch en het diner, naar het restaurant op de 3e etage. Dit is een waardevolle en belangrijke stap in het revalidatieproces om 3x daags naar het restaurant te gaan. Om het maximaal aantal personen in de ruimte te kunnen waarborgen, zijn onderstaande afspraken opgesteld:

Ontbijt: vanaf 8.00 uur
Lunch:  Recura 4              Cluster 1+2 om 12.00 uur, cluster 3+4 om 12.45 uur   
Diner:
 Recura 4:              Cluster 1+2 om 17.15 uur en cluster 3+4 om 17.45 uur  

 • U gaat indien dit zelfstandig lukt, op de afgesproken tijd voor de maaltijden naar het restaurant. Indien dit nog niet zelfstandig lukt, zullen onze medewerkers u begeleiden.
 • Alleen indien u in quarantaine bent of te ziek bent om naar het restaurant te gaan, kunt u gebruik maken van room service en wordt de maaltijd op uw kamer geserveerd.
 • U draagt als u van en naar het restaurant gaat: altijd een mondneusmasker.
 • Het is voor revalidanten buitenom de maaltijden, indien gewenst ook mogelijk om gebruik te maken van het restaurant. Tijdens bezoektijden kunt u samen met uw bezoek ook gebruik maken van het restaurant. Voor revalidanten is koffie en thee gratis in het restaurant.
 • In het restaurant wordt u ontvangen door een medewerker van Hutten, u krijgt in het restaurant een plek toegewezen, rekening houdend met de 1,5 meter maatregel. Als u uw plaats heeft ingenomen kunt u uw mondneusmasker afzetten.
 • De medewerker van het restaurant neemt bij u aan de tafel uw bestelling op, en komt de bestelling aan uw tafel brengen. Het is (nog) niet mogelijk om zelfstandig langs het buffet te lopen en u keuze te maken.

Kapper en pedicure:
Afspraken binnen Recura 4 zijn mogelijk mits deze plaats vinden op de kamer van de revalidant. Waarbij de revalidant en de kapper/pedicure beide een mondneusmasker dragen. U kunt via de zorgmedewerkers of receptie medewerkers van Recura een afspraak met kapper en/of pedicure maken, indien de revalidant niet in quarantaine is.

Voor de Covid afdeling (Recura 5) gelden andere bezoekafspraken, die aan de familie worden uitgereikt bij opname op de Covid afdeling.

Onze zorg en behandelingen

U kunt bij Recura Revalidatie revalideren na een ingrijpende operatie (zoals een nieuwe heup, knie of schouder), bij benauwdheidsklachten (COPD),  botbreuk, hartfalen of zware medische ingreep. Na verblijf kunt u, als dit nodig is, thuis verder revalideren.

Van ziekenhuis naar Recura Revalidatie

Na opname in het ziekenhuis wordt u overgebracht naar Recura Revalidatie. Bezoek is altijd welkom. Het behandelteam stelt samen met u een revalidatieplan op. Wat wilt u graag weer kunnen? Denk aan lopen, naar het toilet gaan of een hobby uitoefenen. Samen spreken we de behandeldoelen af.

Welke zorg en behandeling bieden wij aan

U wordt behandeld door een team zorgverleners onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde. Zij werken nauw met elkaar samen. Het behandelteam bestaat uit:

 • Verpleging en verzorging
 • Fysiotherapeut
 • Oefentherapeut
 • Ergotherapeut
 • Psycholoog
 • Psychomotorisch therapeut
 • Maatschappelijk werker
 • Logopedist

Afronden revalidatie en nazorg

De revalidatie wordt wekelijks met u en het behandelteam geëvalueerd. Tijdens deze evaluatie wordt er bekeken hoe de revalidatie gaat en welke doelen er nog behaald moeten worden voordat u naar huis kunt. Het is ook mogelijk thuis te revalideren. De therapieën worden dan zowel thuis als bij Evean aangeboden. Dit heet ambulante revalidatie. Het is de bedoeling is dat u na de revalidatie weer naar uw eigen woonomgeving gaat. Eventueel regelen we thuiszorg.

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast op uw gemak een kijkje nemen in onze locatie Recura? Volg dan de virtuele rondleiding via onderstaande video waarin een Evean collega u meeneemt door Recura.

Wat kost revalidatie?

Revalidatie bij Recura Revalidatie valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). De zorgverzekeraar vergoedt de kosten als de revalidatie aansluit op een ziekenhuisopname in verband met medisch-specialistische zorg en deze start vanuit een verpleeglocatie (o.a. Recura Revalidatie). Deze regeling heet geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Evean heeft met alle verzekeraars een contract afgesloten waardoor alle kosten rechtstreeks gedeclareerd zullen worden bij uw verzekeraar. U heeft daar geen omkijken naar.

Over ons

Expert zijn en blijven

Evean wil samen met het Zaans Medisch Centrum expert in revalidatie zijn én blijven. Daarom steken we veel tijd en energie in onderzoek hoe revalidatiezorg beter kan. Daarvoor werken we nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het VUmc in Amsterdam. Ook betrekken we ervaringen van cliënten in de ontwikkeling en verbetering van onze geriatrische revalidatie.

Comfort en sfeer

Als u revalideert bij Recura Revalidatie revalideert u op hoog niveau. Er zijn moderne revalidatie ruimtes en is er veel aandacht voor sfeer en ontspanning. U hebt een moderne eigen kamer met douche en toilet en er is een restaurant waar verse maaltijden worden gekookt. Hier zijn ook volop mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet.

Er is veel kleur gebruikt in de inrichting van Recura Revalidatie, deze staat voor ‘tot bloei komen’. Bloei staat voor kracht, ontwikkeling en groei. In deze omgeving brengen we vertrouwen en zekerheid voor de cliënt, zodat ze zich hier thuis voelen.

De juiste voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in het revalidatieproces van Recura Revalidatie. Begin 2020 werd een onderzoek naar de rol van eiwitrijke voeding succesvol afgerond en geimplementeerd. Meer weten over onze visie op de rol van voeding bij het revalidatieproces? Lees verder.