Guisveld

Het thuisgevoel staat voorop

Introductie

Guisveld ligt in Zaandijk, vlakbij een natuurgebied en NS-station Koog/Zaandijk. Ouderen kunnen terecht in Guisveld voor langdurige verpleging. Ook zijn er seniorenwoningen waar bewoners zorg kunnen krijgen van thuiszorgteams. Uiteraard kunnen zij gebruikmaken van de faciliteiten van Guisveld, zoals maaltijd en activiteiten.

Aanbod op locatie

In Guisveld staat het thuisgevoel voorop. Er zijn dagelijks activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt, ook familie is van harte welkom. Tegen een kleine vergoeding kunnen zij deelnemen aan bijvoorbeeld: de sjoelclub, de koersbalclub, de klaverjasclub en de wandelclub. Er is een diversiteit aan muziek in de vorm van voorstellingen, theater en shows. U kunt ook actief luisteren naar klassieke muziek. Hobbyisten kunnen terecht voor het maken van kaarten, de breiclub of kunnen een keer in de twee weken deelnemen aan het bloemschikken. De actievelingen kunnen meedoen met Seniorenfit, Beweegpret en er kan regelmatig gedanst worden, met of zonder rolstoel.

De medewerkers zorgen er samen met de dagbestedingscoach voor dat er veel georganiseerd wordt. In Guisveld is tevens een restaurant, bioscoop, bibliotheek, internetcafé, bruin café, kapsalon, pedicure/manicure en wordt mondzorg aangeboden. Er zijn ook familiekamers en snoezelbadkamers. Zo voelt wonen in Guisveld niet als wonen in een instelling, maar als thuis, mét ondersteuning van Evean.

Bewoners krijgen zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor de medische behandeling. Op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde kunnen bewoners terecht bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopedist, de diëtist, de psycholoog,  de psychomotorisch therapeut, de maatschappelijk werker en de geestelijk verzorger.

Kwaliteitsverslag Evean

Wilt u meer weten over:

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast op uw gemak een kijkje nemen in onze locatie Guisveld? Volg dan de virtuele rondleiding via onderstaande video waarin een Evean collega u meeneemt door Guisveld.

Wat kost het?

Bekijk hier de kostenoverzichten:

- Prijslijst horeca assortiment

Beschikbaarheid op locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.
Vanaf ZZP 5 met behandeling kunnen mensen in Guisveld terecht voor verpleeghuiszorg.

Indicatie wachttijden

Thuis bij Evean

‘Hoe zorgen we ervoor dat ouderen liefdevolle zorg krijgen in een huis dat als thuis voelt?’ Met die vraag ging Evean in 2014 aan de slag. Met het gedachtegoed 'Thuis bij Evean' willen we bereiken dat bewoners prettiger wonen en lekkerder in hun vel zitten. Niet langer zijn de kwaliteitseisen en werkgewoontes het uitgangspunt, maar de behoeften en wensen van onze bewoners. Door grote en kleine aanpassingen verandert het verzorgings- of verpleeghuis steeds meer in een fijne, vertrouwde woonomgeving - waar het net als thuis voelt.

Aanmelden

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling via het nummer: 088 – 383 37 01. Voor meer informatie kijkt u op deze pagina.

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, neem telefonisch contact op met Guisveld.