Guisveld

Het thuisgevoel staat voorop

Introductie

Guisveld ligt in Zaandijk, vlakbij een natuurgebied en NS-station Koog/Zaandijk. Ouderen kunnen terecht in Guisveld voor langdurige verpleging. Ook zijn er zorgwoningen die worden verhuurd door Parteon.

Aanbod op locatie

In Guisveld staat het thuisgevoel voorop. Bijna dagelijks zijn er activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt. Denk aan muziekuitvoeringen, thema-etentjes en modeshows. Bewoners kunnen lid worden van de sjoel-, koersbal- of biljartclub.

De medewerkers zorgen er samen met de dagbestedingscoach voor dat er veel georganiseerd wordt. In Guisveld vindt u een restaurant, bioscoop, bibliotheek, internetcafé, bruin café, kapsalon, pedicure/manicure en wordt mondzorg aangeboden. Er zijn ook familiekamers en snoezelbadkamers. Zo voelt wonen in Guisveld niet als wonen in een instelling, maar als thuis, mét wat ondersteuning van Evean.

Bewoners krijgen zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. De specialist ouderengeneekunde is verantwoordelijk voor de medische behandeling. Op verwijzing kunnen bewoners terecht bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopedist, de diëtist, de psycholoog,  de psychomotorisch therapeut, de maatschappelijk werker en de geestelijk verzorger.

Kwaliteitsverslag Evean

Wilt u meer weten over:

Beschikbaarheid op locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Actuele wachttijden

Thuis bij Evean

‘Hoe zorgen we ervoor dat ouderen liefdevolle zorg krijgen in een huis dat als thuis voelt?’ Met die vraag ging Evean in 2014 aan de slag. Met het gedachtegoed 'Thuis bij Evean' willen we bereiken dat bewoners prettiger wonen en lekkerder in hun vel zitten. Niet langer zijn de kwaliteitseisen en werkgewoontes het uitgangspunt, maar de behoeften en wensen van onze bewoners. Door grote en kleine aanpassingen verandert het verzorgings- of verpleeghuis steeds meer in een fijne, vertrouwde woonomgeving - waar het net als thuis voelt.

Aanmelden

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie.