Verzorgd wonen in Zaandam

Zelfstandig wonen, samen onder één dak

Introductie

Met Verzorgd Wonen heeft u uw eigen appartement met voorzieningen, diensten én zorg dichtbij. U woont zelfstandig  in nabijheid van de andere bewoners. Dat geeft een veilig gevoel. Westerwatering ligt in een groene omgeving in Zaandam, aan het water en midden in de wijk. In de buurt is een overdekt winkelcentrum, tandarts en apotheek. De bushalte is voor de deur.

Wat is Verzorgd Wonen?

U huurt een appartement van Evean in Evean Westerwatering daarnaast kunt u gebruik maken van thuiszorg van Evean. Overdag is er een medewerker in huis, dat geeft een veilig gevoel. Zo nodig of indien gewenst, maakt u gebruik van andere diensten tegen betaling. In Westerwatering komt u gemakkelijk in contact met de andere bewoners. Woont u in Westerwatering, dan woont u geheel zelfstandig. Maar niet alleen!  

Wonen met hulp en ondersteuning

Wanneer u een appartement huurt van Evean in Westerwatering zijn een aantal diensten opgenomen in de overeenkomst. Daarmee bent u bijvoorbeeld voorzien van vier warme maaltijden, maar ook koffie en thee in het restaurant. Eet u graag vaker in het restaurant dan kunt u tegen een meerprijs extra maaltijden afnemen. Daarnaast bieden de vele activiteiten voor ieder wat wils, wordt u geholpen met eenvoudige klusjes in huis en wordt uw huisvuil opgehaald. 

Voor de diensten die geen onderdeel zijn van het basispakket betaalt u apart. Mist u een dienst? Dan gaan wij graag met u in gesprek om te kijken hoe wij dit kunnen organiseren.

Dagbesteding Westerwatering

Dagbesteding Westerwatering bevindt zich in de Evean-locatie Westerwatering voor verzorgd wonen. Lees meer over Dagbesteding.

Virtuele rondleiding

Voor een eerste impressie van Evean Westerwatering verwijzen we u graag naar deze video. Klik op de video voor een virtuele rondleiding. 

Ruimte voor ontmoeting

Zo lang en prettig mogelijk zelfstandig wonen. Dát is het uitgangspunt. Maar soms valt dat niet mee. Alleen moeten eten, minder mobiel zijn, afhankelijk zijn van iemand anders, niet gemakkelijk onder de mensen komen... Wie in Westerwatering woont is nog wél zelfstandig, maar niet alleen. Zo is de maaltijd een belangrijk moment van de dag, want samen kunnen eten biedt een goede gelegenheid om anderen te ontmoeten. Op de begane grond vindt u ons sfeervolle restaurant waar onze kok een smakelijk en afwisselend 3-gangen diner serveert, afgestemd op uw dieet of wensen. Of misschien ontmoet u elkaar bij de leestafel, voorzien van kranten, tijdschriften en spelletjes? Naast de huurders verwelkomen wij ook gasten uit de nabijgelegen zorgwoningen en de wijk rondom Westerwatering in ons restaurant. Of uw eigen familie en vrienden als u dit wenst. In Westerwatering zijn ook een kapper, pedicure, fysiotherapeut, ergotherapeut, huisarts, audicien en opticien gevestigd. Daarnaast kunt u ook terecht bij onze dagbesteding.

Lees hier over de ondersteuning die Westerwatering u als (buurt)bewoner kan bieden en over de activiteiten die zoal georganiseerd worden.

De appartementen

Er zijn 69 éénkamerappartementen van 31 m2 en 6 tweekamerappartementen van 49 m2 in Westerwatering. Deze laatste zijn in het bijzonder geschikt voor echtparen. Ieder appartement heeft een ruime badkamer met douche en toilet en een keukenblok met kookgelegenheid. Vrijwel alle appartementen hebben een balkon. De appartementen zijn drempelloos en uitgerust met een rookmelder. Er is een aansluiting voor tv, internet, telefoon en personenalarmering. 

Wat kost het?

Huur

De huurprijs valt onder de sociale huurgrens, waardoor u, afhankelijk van uw inkomen, aanspraak kan maken op huurtoeslag. Wilt u weten hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen? Onze woonconsulent rekent dit graag voor u uit. Ook kunt u de site van de Belastingdienst raadplegen.

Basispakket

Voor het basispakket betaalt u een vast bedrag per maand. Veel van de ondersteunende diensten zijn inbegrepen in het basispakket. Dit pakket bestaat bijvoorbeeld uit een aantal warme maaltijden en koffie en thee in het restaurant, ophalen van uw huisvuil, eenvoudige klusjes in huis en korting op activiteiten. Ook is er overdag altijd iemand aanwezig bij wie u terecht kunt voor vragen of een praatje.

Beschikbaarheid op locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.Indicatie wachttijden
 

Veelgestelde vragen

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor Verzorgd Wonen, dan verzoeken wij u onderstaand inschrijfformulier in te vullen. De woningen worden toegewezen door Evean. Zodra een woning beschikbaar komt en u aan de beurt bent wordt u hierover geïnformeerd.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een woning in Westerwatering zal uw inkomen getoetst worden om te bepalen of we u het appartement mogen toewijzen.

Heeft u vragen over Verzorgd Wonen, wilt u meer informatie of wilt u graag in een persoonlijk gesprek praten over uw mogelijkheden? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 088 38 33 398. U kunt ook een mail sturen: verzorgdwonen@evean.nl.

Inschrijven

Wilt u een appartement huren bij Evean? Schrijf u dan in, via onderstaand inschrijfformulier.

Bekijk het inschrijfformulier