Inloop Twiskehuis

Inloop Twiskehuis is een inloop, -informatie-, en ontmoetingscentrum. Onze drempel is laag voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er worden activiteiten georganiseerd, wij ondersteunen mantelzorgers en zorgen voor contact tussen lotgenoten.

Niets moet, veel kan

Inloop  Twiskehuis biedt mensen met geheugenklachten en hun naasten een plek waar zij gezien en gehoord worden. Het is een plek waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Hier worden mensen met elkaar verbonden en worden grenzen verlegd. Zonder afspraak bij de Inloop binnenlopen is geen probleem!

Samen

Inloop Twiskehuis werkt niet met indicaties en dossiers. We doen het op onze eigen manier: samen met bezoekers! Met elkaar vormen we een levendig ontmoetingscentrum, waar we samen invulling geven aan de dag. We drinken een kopje koffie, gaan eropuit en hebben gesprekken met elkaar. De gezamenlijke lunch is het centrale punt van de dag. Samen doen we boodschappen en dekken we de tafel. U bent van harte welkom om mee te doen en mee te eten. Ook vinden er activiteiten plaats, daarbij ligt de nadruk op wat men nog wel kan. Afhankelijk van uw interesses en mogelijkheden kunt u aansluiten bij bestaande activiteiten of komen we samen tot nieuwe initiatieven.

Mantelzorgers

Ook voor mantelzorgers is Inloop Twiskehuis een plek om ervaringen uit te wisselen en steun te vinden bij elkaar. Veel mantelzorgers zijn betrokken bij de zorg voor mensen met dementie. Naast mooie en warme ervaringen kan die zorg ook zwaar voelen en twijfels of vragen oproepen. Dan kan het fijn zijn om lotgenoten te ontmoeten. Mensen die weten ‘hoe het voelt’, die weten wat je tegen komt en waar je voor kan komen te staan. Lotgenoten die zelf ook antwoorden zoeken op lastige vragen of misschien al een paar antwoorden hebben gevonden om zich staande te houden. Onder leiding van een ervaren gespreksleider komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde. Aan de lotgenotengroep kunnen mantelzorgers naar eigen behoefte deelnemen. De gesprekken vinden in vertrouwen plaats.

Multicultureel

De Inloop Twiskehuiz ontvangt bezoekers met verschillende culturele achtergronden. Hierdoor heeft Inloop Twiskehuis kennis over beleving en omgaan met taboe en schaamte over dementie bij verschillende culturele gemeenschappen. Daarnaast worden er trainingen gegeven om mensen te leren de eerste signalen van dementie te herkennen en welke stappen zij dan kunnen ondernemen.

Openingstijden

Kom naar het Inloop Twiskehuis in Tuindorp – Oostzaan. Dit kan iedere maandag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie

Inloop Twiskehuis is gelegen aan de Watermanstraat 2. Met buslijn 35 of 37 vanaf Amsterdam Centraal stapt u uit bij halte Meteorenweg of Kometensingel. Met eigen vervoer is er mogelijkheid tot vrij parkeren.

Contact

Inloop Twiskehuis
Watermanstraat 2
1033 AN Amsterdam

Tel: 06 - 82 51 61 45
E-mail: inlooptwiskehuis@evean.nl