Kijk je mee naar Hartenveld?

Een Evean dramaserie over de ouderenzorg

Vandaag lanceert Evean de eerste dramaserie over werken in de ouderenzorg. In de serie, genaamd Hartenveld, spelen medewerkers bijzondere waargebeurde verhalen na. Naast bekende acteurs zoals Hetty Heyting, Rian Gerritsen en Michael de Roos, spelen ook werknemers van Evean mee. Met deze online serie willen we laten zien hoe bijzonder het werk in onze sector kan zijn. 

Acuut tekort aan personeel

Hartenveld is gemaakt om aandacht te vragen voor de grote tekorten aan personeel in de zorg en te laten zien hoe mooi en uitdagend het werk in de ouderenzorg kan zijn. Het aantal vacatures voor zorgpersoneel neemt hand over hand toe, en is opgelopen tot meer dan 66.000. Uit cijfers van het CBS blijkt dat twee derde van de zorginstellingen moeilijk vervulbare vacatures heeft. Met name in de verpleging, verzorging en thuiszorg is het tekort acuut: bijna de helft van deze instellingen verwacht het komende jaar personeelstekorten terwijl het merendeel het aantal werknemers gelijk ziet blijven of zelfs ziet afnemen. In Noord-Holland behoort het personeelsverloop bovendien tot het hoogst van Nederland.

Alles uit de kast

Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen. Zo neemt het aantal zij-instromers en herintreders toe en groeit ook de instroom van personeel op mbo-niveau. Evean wil deze gunstige beweging stimuleren. Met Hartenveld en de arbeidscampagne eromheen haalt de zorginstelling alles uit de kast om te laten zien hoe mooi en bijzonder het werk in de zorg is.

Aangrijpende dramaserie

Hartenveld is geproduceerd zoals iedere andere ‘binge-waardige’ serie. Regisseur Steve Oen en scenarioschrijver Arnout Vallenduuk zijn om tafel gegaan met het personeel om gezamenlijk een verhaal te maken dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Vervolgens zijn zowel medewerkers van Evean als bekende en opkomende acteurs gecast en is de serie grotendeels vóór coronatijd al geproduceerd door een professioneel opnameteam. Het resultaat is een eerlijke en aangrijpende dramaserie waarin Evean niet schuwt om ook de zware en confronterende kanten van werken in de zorg te laten zien.

Bekende acteurs en werknemers van Evean

De befaamde Nederlandse actrice Hetty Heyting speelt de hoofdrol in Hartenveld. Zij speelt mevrouw Van Dalen, een dementerende dame die in een verzorgingstehuis belandt en er daar achter komt dat haar leven nog lang niet voorbij is. Ondersteunende rollen zijn er voor Rian Gerritsen (De Luizenmoeder), Rob van de Meeberg  (Het geheime dagboek van Hendrik Groen) en Michael de Roos (Goede Tijden, Slechte Tijden). Daarnaast spelen diverse medewerkers mee waaronder Linda Konijn, Joyce Kruithof, Laqeesha Boldewijn en vele anderen.

 

Bekijk de hele serie op: evean.nl/hartenveld