Karavaan van start!

Evean zorgt...met muziek!

Op vrijdag 23 september zullen we binnen Evean starten met de Muziek Karavaan. De karavaan zal langs verschillende Evean locaties -en teams gaan. De aftrap is bij Evean Swaensborch in Monnickendam. De karavaan is onderdeel van het project: “Evean zorgt…met muziek!”, waarbij  we als organisatie muziek een grotere rol willen laten spelen in het leven van onze cliënten, met als gevolg een hogere mate van welbevinden en kwaliteit van leven. 

Bewegen, dansen en inspiratie

Met een spektakel optreden van Carola Smit & friends en een inspiratiesessie over muziek in de zorg willen we iedereen bij Evean Swaensborch een leuke en informatieve middag bezorgen.

Prof dr. Erik Scherder draagt Evean een warm hart toe

Prof. dr. Erik Scherder vertelt op heldere en enthousiaste wijze hoe muziek werkt in het brein en wat muziek kan betekenen bij mensen met dementie. Deze video is een onderdeel van “Evean zorgt…met muziek!”

 

Muziek raakt, of je nu 9 of 99 bent

Er klinkt regelmatig muziek door de gangen en in de woonkamers op de  Evean locaties. Soms omdat iemand een deuntje speelt op de piano of omdat ergens de radio aan staat. Of omdat er een concert voor de bewoners is georganiseerd of de muziektherapeuten met de bewoners aan de slag zijn. Ook bij cliënten in de thuiszorg wordt ook muziek ingezet, bijvoorbeeld om het verlenen van de zorg met meer rust te laten verlopen.

Vertier of rust
Uit onderzoek blijkt dat muziek een positieve invloed kan hebben op het welbevinden van cliënten. Onze muziektherapeuten werken vanuit die gedachte al met verschillende doelgroepen samen, bijvoorbeeld voor cliënten met dementie of in een revalidatietraject.

Soms om vertier, ontspanning of afleiding te brengen, maar ook om rust te bieden wanneer dat nodig is. En waar muziek de kwaliteit van leven van onze cliënten kan verhogen, kan het ook voor medewerkers hun werkplezier vergroten.

Muzikale ambities binnen Evean
Als organisatie willen we muziek een grotere rol laten spelen in het leven van onze cliënten, met als gevolg een hogere mate van welbevinden en kwaliteit van leven. Daarom is Evean het project ‘Evean zorgt.. met muziek!’ gestart.