Thuis Pluskoffer

De juiste hulpmiddelen bij de hand met de Thuis Pluskoffer

Introductie

Bij dementie, door ziekte of door ouderdom kan er veel veranderen in de woonsituatie. Natuurlijk wilt u graag dat uw partner, of vader of moeder zo lang mogelijk thuis woont, maar dan wel veilig en verantwoord. De Thuis Pluskoffer kan daarbij helpen. Deze bevat allerlei (technische) hulpmiddelen, waarmee u inzicht krijgt in het dagelijkse ritme en de gewoontes van uw naaste(n). Zo kunt u de juiste zorg inzetten als dat nodig is. Samen met de ergotherapeut kiest u de hulpmiddelen.

Wat zit er in de Thuis Pluskoffer?

In de Thuis Pluskoffer zitten vijf oplossingen voor in huis:

  • Leefstijlmonitoring: bewegingssensoren registreren activiteiten en patronen in huis, dag en nacht.  Bijvoorbeeld hoe vaak iemand in de keuken of badkamer komt.
  • Bedmat met sensor: deze registreert wanneer iemand het bed verlaat of erin gaat liggen. Zo wordt duidelijk hoeveel tijd hij of zij in bed doorbrengt.
  • Rookmelder: deze geeft licht en geluid als er rook aanwezig is in de woning. Bovendien is de rookmelder aangesloten op de meldkamer van de zorgcentrale van Evean, zodat er snel hulp komt.
  • Mobiele personenalarmering: met dit apparaat kan uw partner, vader of moeder hulp inroepen van buitenaf. Bijvoorbeeld als hij of zij zich niet veilig voelt of is gevallen. 
  • GPS Track & Trace-systeem: als uw partner, vader of moeder dementie heeft en zelf naar buiten gaat, kan hij of zij de weg kwijt raken. Met een GPS-zender kan hij/zij snel weer worden gevonden.

Hoe werkt de Thuis Pluskoffer?

Samen met de ergotherapeut bekijkt u welke hulpmiddelen nodig zijn voor uw partner, vader of moeder. Met de hulpmiddelen kunt u zien wat iemand dagelijks doet en wat zijn ritme is, zónder dat er de hele tijd iemand bij aanwezig is. Zo blijven de zelfstandigheid en de privacy gewaarborgd.

Veelgestelde vragen