Sollicitatietips

Het vinden van een baan bij Evean begint met het insturen van jouw sollicitatie via het sollicitatieformulier op de website. Naast een aantal basisgegevens vragen wij je ook om een motivatie en CV bij te voegen. Maar hoe pak je dit nu eigenlijk goed aan? Hieronder een aantal tips.

Jouw CV

Dit is een samenvatting van de werkervaring die je hebt opgedaan en opleidingen die je hebt gevolgd gedurende jouw loopbaan. Let hierbij vooral op de volgende zaken:

  • Wanneer heb je een bepaalde opleiding gevolgd, en heb je deze afgerond?
  • Wanneer heb je een bepaalde baan gehad, en wat voor werkzaamheden deed je hier?

Natuurlijk is het ook van belang om je contactgegevens niet te vergeten op je CV! Het is zonde wanneer we je willen laten weten hoe het vervolg van je sollicitatie gaat, maar je geen telefoonnummer of e-mail adres hebt doorgegeven. En tot slot: een CV is jouw visitekaartje. Zorg dus dat deze er goed verzorgd uitziet.

Een motivatie(brief)

Bij Evean kun je jouw motivatie op twee manieren insturen: via een motivatiebrief of via het tekstveld in het sollicitatieformulier. Het is een manier om je alvast kort te leren kennen, en kan zelfs dat stapje extra zijn om je uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek. Daarom is het belangrijk om niet te makkelijk te denken over je motivatie(brief). Let op de volgende punten:

  • Stel jezelf kort voor: Wie ben je en waarom wil je graag bij Evean werken?
  • Je solliciteert naar een specifieke functie, dus vertel vooral waarom deze functie goed bij je past.
  • De vacaturetekst kan je hier goed bij helpen, pak deze er dus vooral bij.
     

Het sollicitatiegesprek

Nadat je je CV en motivatie hebt ingestuurd wordt deze bekeken door één van onze recruiters.  Een sollicitatiegesprek kan best spannend zijn, dus een goede voorbereiding is het halve werk. 

  • Zoek informatie over de baan, bijvoorbeeld in de vacaturetekst;
  • Lees je in over de organisatie, dan weet je al veel meer wat je kunt verwachten;
  • Bekijk alvast met wie je een gesprek hebt, dat kan een stuk van de spanning wegnemen.