Snel herstellen met Evean

 

Gaat u revalideren, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe heup of na een ziekte? Bij Evean zorgen we ervoor dat u goed herstelt en met vertrouwen naar huis kunt. Jaarlijks helpen wij ruim 1.500 mensen bij hun herstel. Elk jaar komen er meer tevreden cliënten bij.

Waarom revalideren bij Evean?
We zijn gespecialiseerd in de meest voorkomende aandoeningen bij ouderen. Samen met zorgverleners, cliënten en wetenschappers werken we aan steeds effectievere, snellere hersteltrajecten. Zodat u zich weer gauw beter voelt. Evean werkt met een deskundig revalidatieteam onder één dak. Dit zijn onder andere  ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten of maatschappelijk werkers De revalidatie start altijd in een van onze locaties en als dit nodig is wordt deze thuis voortgezet. Wij kennen geen wachtlijsten. We staan zeven dagen per week, dag en nacht, voor u klaar.

Onze specialisaties en locaties

 Evean behandelt vooral ouderen die moeten revalideren. Dit heet ook wel geriatrische revalidatie. Onze behandelaren zijn expert op dit gebied. Ook zijn er specifieke revalidatieprogramma's:

 

Evean biedt revalidatie in de locaties:

Handig! Alle informatie op een rij met de heup-app

Iedereen die een nieuwe heup krijgt, vindt in de heup-app van Evean alle informatie over de voorbereiding op de operatie, de operatie zelf, en oefeningen voor na de operatie. Het hele revalidatietraject wordt uitgelegd met foto's, filmpjes en teksten. De app is goed ontvangen: in 2014 werd hij zelfs genomineerd voor een Health App Award. Heup-app in de krant

Nieuwe heup of knie? Kom naar de informatiebijeenkomst

Krijgt u binnenkort een nieuwe heup of knie? Dan wilt u precies weten wat er gaat gebeuren en hoe de revalidatie gaat. Daarom is er wekelijks een informatiebijeenkomst waar Evean alles vertelt over dit traject. Stel daar gerust ook al uw vragen aan onze zorgverleners.

Revalideren kan ook in het water

Revalideren gebeurt meestal in een oefenzaal. Soms is revalideren in het water juist heel goed voor u. Dan gebruikt de therapeut bijvoorbeeld een hydrobal of het loopbad.

Revalideren is ook ... een jas van de kapstok pakken

Bij Evean is revalideren niet een therapie die u 'ernaast' doet. Revalideren gaat de hele dag door, zodat u zich zo snel mogelijk weer kunt redden thuis. Normale bewegingen, zoals lopen in de huiskamer, een jas pakken of naar de wc gaan, maken deel uit van de revalidatie. Dit heet ook wel 24/7-therapie.

Belangrijke revalidatietrajecten bij Evean

Revalideren na heupoperatie

Jaarlijks krijgen zo'n 25.000 mensen een nieuwe heup, meestal als gevolg van slijtage (artrose). Revalideren begint gelijk na de operatie. Dit is intensief maar belangrijk: u wilt weer goed en pijnvrij kunnen lopen zonder krukken. Wij bereiden u goed voor op de operatie en vertellen alles over de revalidatieperiode na de operatie.  

Cliënt: 'Ik genoot van de teamspirit, de vakkundigheid en de lol die de medewerkers uitstralen. Vooral ook het enthousiasme van de therapeuten maakte dat ik graag naar therapie ging. Als ik vragen had, was er altijd een antwoord. Vol goede moed ga ik naar huis!'

Revalideren bij COPD

Ongeveer 350.000 Nederlanders hebben COPD. Mensen met COPD krijgen meestal steeds meer klachten en beperkingen. Heeft u COPD en wordt u opgenomen in het ziekenhuis? De COPD-verpleegkundige begeleidt de revalidatie tijdens én na de opname. Zij stemt zorg af met andere zorgverleners en regelt bijvoorbeeld casemanagement voor thuis.

Cliënt: 'Over de therapie ben ik heel tevreden. De persoonlijke begeleiding en aandacht vond ik erg prettig. Ook werd mij moed ingesproken. Dan zeiden ze: je kunt het, doe je best.'

Mariette, logopediste bij Evean: 'Iemand met een slikstoornis zien wij binnen 48 uur. Vaak kunnen we met kleine tips en oefeningen een groot verschil maken.'

Revalideren na kanker

Kanker heeft vaak een grote impact op iemands leven. Revalideren helpt om fysiek en psychisch weer sterk te worden. Tijdens revalidatie werkt u aan lichaamstraining (conditie, kracht) en praat u over wat u heeft doorgemaakt. Zo verwerkt u emoties en wordt u van 'patiënt' weer 'mens'. Ook vermoeidheid verminderen is een doel van revalidatie. De oncologisch verpleegkundige begeleidt u eventueel ook thuis.

Cliënt: 'Fijn om je eigen keuzes te mogen maken. De verpleegkundige ging heel respectvol met mij om. Er wordt echt tijd voor je genomen.'

Hoe Evean en onderzoekers samenwerken aan betere zorg

Evean wil expert in revalidatie zijn én blijven. Daarom steken we veel tijd en energie in onderzoek hoe revalidatiezorg beter kan. Daarvoor werken we nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het VUmc in Amsterdam. Ook betrekken we ervaringen van cliënten in de ontwikkeling en verbetering van onze geriatrische revalidatie.

Welke onderzoeken lopen er?
Een van de onderzoeken gaat over het herstel na een heupoperatie. Helpt stimulering van activiteiten thuis om sneller te herstellen? Ook onderzoeken we hoe iemand het beste weer een normaal looppatroon aanleert. Ziekenhuisopname willen we het liefst voorkomen. Daarom doen we ook onderzoek naar het verminderen hiervan bij COPD-patiënten met behulp van casemanagement.

Bijdragen aan onderzoek?
Ook u kunt bijdragen aan betere revalidatiezorg. Tijdens het intakegesprek vragen we of we uw gegevens mogen gebruiken voor onderzoek. Zo draagt uw revalidatie nu bij aan betere revalidatiezorg in de toekomst.

Marije Holstege, onderzoeker team innovatie bij Evean: 'We zijn continu bezig revalidatie te verbeteren. Onder andere door onderzoek in samenwerking met verschillende universiteiten. Ons doel is altijd de zelfredzaamheid van onze cliënten te vergroten.’