U bent hier

Artikel Parool: Bewoners De Banne en Floradorp maken WijkSafari over Noord

Gepubliceerd: 8 juni 2017

Bij de WijkSafari draait het juist om intiem contact met de ander. Twee weken lang 'adopteren' inwoners van Noord een student van de Academie voor Theater en Dans. Ze doen mee in de dagelijkse routine van de ander: samen bankhangen, boodschappen of belastingaangifte doen.

Op basis van dit verblijf maakt elk koppel een theaterscène, die ze tijdens de WijkSafari thuis opvoeren. Door twee weken met elkaar te leven, ontstaat een bijzondere band en vriendschap tussen mensen die elkaar in de tram waarschijnlijk niet aangekeken hadden. 

In het verzorgingstehuis Eduard Douwes Dekker in De Banne logeerde Kevin Klein (22) bij mevrouw van Ingen (91). Ze zitten te praten tijdens de lunch in de gemeenschappelijke ruimte op de verdieping waar mevrouw Van Ingen woont, straks gaan ze repeteren voor hun scène. 

"Ik ga altijd om zeven uur naar bed want dan ben ik helemaal gammel. Hij ging dan ook slapen, hij was zo lief," zegt mevrouw Van Ingen na het eten. 

Hij komt uit Suriname en is nu drie jaar in Nederland, zij groeide op in de Jordaan. Mevrouw Van Ingen: "Er was meteen een klik." Maar zonder de WijkSafari hadden ze elkaar nooit ontmoet, denkt Klein.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Parool, 7 juni 2017