Verzorgd wonen in Amsterdam Noord

Zelfstandig wonen, samen onder één dak

Introductie

Verzorgd Wonen is een combinatie van zelfstandig wonen, thuiszorg en ondersteunende diensten. U woont zelfstandig, in uw eigen appartement, maar wel met de zorg en diensten van Evean dichtbij én in nabijheid van de andere bewoners. In het complex zelf bevindt zich een kapsalon, een fysiotherapiepraktijk, een winkeltje, prikpost ATAL, de diëtist, en huisarts. Evean Korthagenhuis ligt aan het Amerbos, in een rustige wijk in Amsterdam Noord. De locatie heeft een grote besloten binnentuin en terras van 2000m2, goede (gratis) parkeergelegenheid. Het winkelcentrum Boven ’t IJ is in de buurt op circa 500 meter.

Wat is Verzorgd Wonen?

U huurt een appartement bij Evean in Korthagenhuis en ontvangt thuiszorg van Evean (op basis van een zorgindicatie). Indien gewenst maakt u gebruik van ondersteunende diensten tegen betaling. Denk hierbij aan een warme maaltijd of een kop koffie in het restaurant. Maar ook deelname aan activiteiten, het wassen van kleding of schoonmaken van het appartement behoort tot de mogelijkheden. In Korthagenhuis kan u gemakkelijk in contact komen met de andere bewoners. Huurt u in Korthagenhuis, dan woont u geheel zelfstandig. Maar niet alleen!

Ruimte voor ontmoeting

Zo lang en prettig mogelijk zelfstandig wonen. Dát is het uitgangspunt. Maar soms valt dat niet mee. Alleen moeten eten, minder mobiel zijn, afhankelijk zijn van iemand anders of niet makkelijk onder de mensen komen. Wie in Korthagenhuis woont is nog wél zelfstandig, maar niet alleen. Op de  eerste verdieping vindt u ons sfeervolle restaurant waar onze kok een smakelijk en afwisselend diner serveert, afgestemd op uw dieet of wensen. Dit restaurant verwelkomt dagelijks ook vele gasten uit de buurt.

De appartementen

De appartementen in het Korthagenhuis beschikken allen over een keukenblok, een aparte slaapkamer en ruime badkamer. Alle appartementen hebben een rookmelder. Er zijn verschillende typen appartementen. Het merendeel van de tweekamer appartementen heeft een oppervlakte van 46m2. Daarnaast zijn er tweekamer appartementen met een oppervlakte van 35 m2. Wilt u een appartement met eigen ogen zien? Dan bent u iedere maandagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur van harte welkom bij het inloopspreekuur van de woonconsulent in Evean Korthagenhuis.

Wat kost het?

De huurprijs varieert afhankelijk van oppervlakte appartement en uw inkomen tussen de € 588 en € 641. Afhankelijk van uw inkomen kunt u aanspraak maken op huurtoeslag. Wilt u weten hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen? Onze woonconsulent rekent dit graag voor u uit. Ook kunt u de site van de Belastingdienst raadplegen. 

Veelgestelde vragen

Aanmelden

Heeft u vragen over Verzorgd Wonen, wilt u meer informatie of wilt u graag in een persoonlijk gesprek praten over uw mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een woning in Korthagenhuis heeft u een indicatie voor thuiszorg nodig (voor tenminste een jaar). Daarnaast zal uw inkomen getoetst worden om te bepalen of we u het appartement mogen toewijzen.

Heeft u vragen over Verzorgd Wonen, wilt u meer informatie of wilt u graag in een persoonlijk gesprek praten over uw mogelijkheden? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 088 38 33 398. U kunt ook een mail sturen: verzorgdwonen@evean.nl.

Inschrijven

Wilt u een appartement huren bij Evean? Schrijf u dan in, via onderstaand inschrijfformulier.

Bekijk het inschrijfformulier